Mrlík čilský, známy skôr ako quinoa, je stará psuedoobilnina. Jej doslovný výraz znamená "matka zŕn". Obsahuje 60 % škrobov je teda predovšetkým zdrojom energie. To ale nie je nijako výnimočné. Veľkou výhodou je, že quinoa neobsahuje lepok. Naopak je bohatá na bielkoviny a je skvelým zdrojom vitamínov - tiamínu, riboflavínu alebo vitamínu C. Najčastejšie sa spracovávajú zrná, ktoré sa rozomelú na veľmi jemnú múčku. Výnimočne sa spracujú aj listy. Quinoa je výbornou a prínosnejšou alternatívou než napr. ryža.
Zloženie:
Zverina 20 %, dehydratovaný proteín z diviny 20 %, hrachový škrob, rybí olej (zo sleďa), semienka quinoa 8 %, ľanové semienko, sušený kokos 2,5 %, kurkuma 2,5 %, inulín, fruktooligosacharidy, extrakt z kvasníc (zdroj mannanoligosacharidy), uhličitan vápenatý, dicalcium fosfát, semená Psyllium husk, chlorid draselný, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, glukosamín, chondroitín sulfát.
Analytické zložky:
Hrubý proteín 23 %, hrubý tuk 12 %, vláknina 2,8 %, vlhkosť 9 %, popol 7,9 %, vápnik 1,1 %, fosfor 0,9 %, Omega-6 2,2 %, Omega-3 0,4 %, DHA 0,2 %, EPA 0,1 %, glukosamín 1200 mg/kg, chondroitín sulfát 900 mg/kg.
Doplnkové látky na kg:
Vitamín A 15000 IU, vitamín D3 1500 IU, vitamín E 600 mg, vitamín C 150 mg, niacín 37,5 mg, kalcium D-Pantotenát 15 mg, vitamín B2 7,5 mg, vitamín B6 6 mg, vitamín B1 4,5 mg, biotín 0,38 mg, kyselina listová 0,45 mg, vitamín B12 0,1 mg, cholín chlorid 2500 mg, beta-karotén 15 mg, zinok (chelát zinku hydroxyanalógu metionínu) 163,8 mg, mangán (chelát mangánu hydroxyanalógu metionínu) 64,6 mg, železo (chelátová forma železa (II), hydrát) 58,3 mg, meď (chelát medi hydroxyanalógu metionínu) 15,8 mg, selén (inaktivované kvasinky obohatené selénom) 0,00088mg, DL -Metionin technicky čistý 4000 mg, taurín 1000 mg, L-karnitín 300 mg.
Senzorické doplnkové látky:
Extrakt zo zeleného čaja 100 mg, extrakt z rozmarínu.
Antioxidanty:
Extrakty tokoferolu z rastlinných olejov.
Energetická hodnota:
3 665 kcal/kg